Jesienny klimat zagościł w internacie tarnowskiego Centrum. Przez dwa tygodnie młodzież należąca do Sekcji Ekologicznej gromadziła jesienne dary natury, by finalnie wykonać przepiękną aranżację w swoim internacie. Współpraca młodzieży z Sekcji Ekologicznej i Dekoracyjnej zaowocowały ogromnym podziwem i zachwytem wszystkich obserwatorów. Wśród zgromadzonych darów znalazły się między innymi: warzywa, owoce, zboża, kwiaty, orzechy, kasztany, żołędzie, szyszki, kolorowe liście, a nawet uroczy strach na wróble.
Prace nad naszą wystawą trwały kilka godzin, a największą frajdę sprawił strach nazwany Kazimierzem. Wspólna praca zrodziła myśl by na tym nie poprzestawać. Młodzież wpadła na pomysł by zebrane dary jesieni przekształcić w jesienne smaki. Uczestnicy wraz z wychowawcami przygotowali różne przysmaki, którymi chcieli podzielić się z dyrekcją, pracownikami, wychowawcami oraz koleżankami i kolegami. Na pięknie nakrytym stole znalazły się m.in.: domowy chleb, smalec, kiszone ogórki, ciasto, placek drożdżowy, konfitury, powidła, miody, surówka z kiszonej kapusty, świeże warzywa i owoce, orzechy. Wszystkie przysmaki były świeże i „domowej roboty”.
https://ckiw-tarnow.ohp.pl/beta/index.php/2016/10/13/jesienny-klimat-w-tarnowskim-centrum/