Konkurs szkół gastronomicznych ,,Grillowanie Karpia”

Ilustrowany Kurier Codzienny

Uczniowie  IV klasy technikum Mateusz Ciurej i Dominik Łukasik z  Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie brali udział w konkursie ,,Grillowanie Karpia”. Konkurs odbył się na łowisku Podolsze k/ Zatora. Uczestnicy konkursu musieli wykazać się umiejętnością filetowania karpia. Kolejnym etapem konkursu było przygotowanie potrawy i prezentacja. Pracę uczniów biorących udział w konkursie oceniali kucharze z Małopolskiego Zrzeszenia Kucharzy i Cukierników. Każdy konkurs jest sprawdzianem umiejętności pracy w stresie pod okiem wytrawnego jury, jak również pogłębia umiejętności praktyczne przyszłych pracowników restauracji , hoteli.

- reklama -
Share This Article
Leave a comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *