Sery, kiełbasy, warzywa i owoce. Jak kupować od rolnika z „pierwszej ręki”?

Ilustrowany Kurier Codzienny

Od początku roku rolnicy mogą sprzedawać żywność z „pierwszej ręki”. Rolnik bezpośrednio sprzedający swoją żywność nie zapłaci podatku. Czy daje to gwarancję, że warzywa lub mięso będą smaczniejsze i zdrowsze?

- reklama -

- REKLAMA -

 

- Advertisement -

W „Dzień Dobry TVN” Konrad Kajda, który sprzedaje wyroby wiejskie opowiedział o swojej pracy. Jakie warunki musi spełnić rolnik, aby sprzedawać żywność? O tym, na co zwrócić uwagę kupując mięso i warzywa prosto od rolnika powiedzieli w studiu programu dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia i szef kuchni Artur Moroz.

 

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *