Kapusta kiszona i jej wpływ na zdrowie. Czy jest ciężkostrawna?

Ilustrowany Kurier Codzienny

– Tam jest bardzo dużo witaminy C – powiedziała w „Dzień Dobry TVN” o kapuście kiszonej dr Danuta Myłek, dietetyczka. Jakie jeszcze witaminy zawiera? Czy to prawda, że jest ciężkostrawna?

- reklama -

- REKLAMA -

 

- Advertisement -

Myłek powiedziała też, kto nie powinien jeść kapusty. W studiu programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali razem dania z kapustą kiszoną. – Powinna być obecna w każdym domu, pod każdą postacią – zaznaczyła Cegielska. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: pierogi z kapustą z wędzonym dorszem, bigos bez mięsa i kapusta z kiszonymi warzywami.

 

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *